top of page

Dag 1

Dag 1


Tijdens deze eerste dag van de challenge gaan we dieper in op het concept en het ontstaan van deze term.

Bekijk de video en maak vervolgens de eerste oefening. De oefening vind je onderaan deze les en kan je downloaden door op de knop te klikken.

De pdf zal openen in je browser. Deze dien je eerst te downloaden op je computer. Vervolgens kan je deze digitaal invullen en opslaan.

Avheartar


Je Avheartar of ideale klant is wellicht één van de belangrijkste oefeningen die je als ondernemer dient te maken.


Je gaat immers de rest van je carrière als ondernemer communiceren voor en aan je Avheartar.

Alles wat je gaat doen en uitwerken (je aanbod) is in teken van deze persoon die je nu gaat vormgeven.

In deze challenge gaan we net iets anders te werk dan een standaard oefening voor het uitwerken van een Buyers persona. Je ontdekt namelijk de waarde en de kracht van de connectie met je Avheartar.

Je zal merken hoeveel dieper en intenser deze relatie is dan het hebben van een 'ideale klant'.

Ik ga jou aantonen tijdens deze challenge dat het niet langer gaat om het vinden van 'klanten' (iemand die bij ons iets aankoopt om zo inkomsten te verwerven).

We verschuiven de focus net naar onze Avheartar en beginnen ons proces voor impact en transformatie vanuit deze kennismaking.Je Avheartars profiel


De eerste oefening die we maken is het invullen van je Avheartars profiel. Deze oefening is wellicht al gekend bij ondernemers die eerder aan de slag gingen met een ideale klant of Buyers persona.


Het is een combinatie van demografische gegevens en specifieke vragen over verlangens, belemmeringen, karakteristieken en vaardigheden.

Probeer de oefening opnieuw te maken en start vanuit een nieuwe intentie. Namelijk; kennismaken met je Avheartar (niet je ideale klant). Vul dit profiel zo volledig mogelijk in met behulp van de vragen.


Belangrijk: je kan geen fouten maken. Denk na over je ideale klant en vul aan wat goed voelt voor jou.

Download het bestand via onderstaande button. Het bestand kan je digitaal invullen. De pdf opent eerst in je browser (internet) waarna je hem kan downloaden op je computer en vervolgens vanuit je bestanden kan openen en invullen. Vergeet je ingevulde bestand niet op te slaan!

Voor het profiel kies je een foto uit een boekje of zoek je op internet naar een persoon die jou aanspreekt, indien je dit graag visualiseert (we komen hier in de volgende les nog op terug).


Geef je Avheartar een naam en sluit hem/haar in je hart!

Dit is de eerste stap naar jouw Avheartar.

De 'vertegenwoordig(st)er' van jouw doelpubliek.

Gaandeweg in deze challenge zal je merken dat dit profiel niet voldoende is. Het voelt te beperkt en we kennen onze Avheartar nog niet écht.

Het ontbreekt je nog aan voldoende kunnen invoelen hoe en wat je nu verder kan doen om echt in contact te komen met je publiek.


Hoe beter jij jouw Avheartar leert kennen, hoe beter jij hem/haar kan helpen en hoe duidelijker jouw communicatie wordt.

bottom of page