top of page

Ontwerp een professionele Powerpoint presentatie voor je Webinar


Bij het geven van een webinar komt best wel wat kijken. Afhankelijk van wat jij precies aankaart in je webinar is het interessant om je te laten begeleiden door middel van een Powerpoint presentatie. Het geeft de kijker een visuele leidraad en ondersteunt eventueel bij het begrijpen en onthouden van de inhoud.

Een powerpoint presentatie is dus een praktische en duidelijke manier om je presentatie te onderbouwen.


Speciaal voor mijn lezers geef ik gratis een professioneel ontworpen template weg, die je vervolgens kan aanpassen met jouw huisstijl.


Meld je aan op mijn ledenpagina 'Free Shapies' en download alle templates, waaronder deze, helemaal gratis!Voor we starten met het ontwerpen van onze presentatie geef ik je graag nog enkele tips mee die jou kunnen helpen bij het uitwerken van je presentatie.Tips voor een professionele presentatie van je webinar


 • Start met een inhoudsopgave of agenda

 • Vermijd lange teksten

 • Maak gebruik van bulletpoints

 • Maak gebruik van afbeeldingen en visualisaties (grafieken, structuren,..)

 • Zorg voor een consistente lay-out zodat alles één geheel vormt

 • Laat de presentatie nauw aansluiten bij je huisstijl en branding

 • Keep it simple: plaats niet téveel op één slide.

 • Kies voor meer slides ipv meer tekst op één slide

 • Ga voor interactie. Is dit iets wat je regelmatig vergeet? Voorzie dan op regelmatige basis een slide in je presentatie die je hieraan doet herinneren door bijvoorbeeld een vraag te stellen (eventueel antwoord op de volgende slide), keuze te laten maken (vb.: tussen twee afbeeldingen, methodes,..),..Onthoud: De meerwaarde van je webinar zit nog steeds in de gesproken boodschap en de manier waarop jij omgaat met je kijkers.Ontwerp je presentatie ahv je huisstijl


Ga naar www.shapemybrand.be/login-shapies en kies de categorie 'Stationary'. Hieronder vind je de mogelijkheid om een professioneel ontworpen Powerpoint presentatie te downloaden.


Open de Powerpoint presentatie en sla hem op onder je eigen naam.


Zoals je ziet werd deze presentatie opgemaakt met mijn eigen huisstijlkleuren. Uiteraard is het mogelijk om jouw huisstijl te implementeren in dit document. Dit zorgt ervoor dat de kleuren overal worden aangepast waardoor je niet elke slide afzonderlijk dient te wijzigen.


Hoe doe je dat?


 1. Kies voor 'ontwerpen' in de bovenbalk

 2. Vervolgens 'Varianten'

 3. Klik op: 'meer' (pijltje naar beneden)

 4. Pas kleuren, lettertypes, effecten en achtergrondstijlen aan naar je eigen huisstijl
Foto's toevoegen


Zoals je ziet werden de slides al volledig ontworpen met ruimte om je beeldmateriaal te plaatsen (geruit vak). Kies voor afbeeldingen die je tekst ondersteunen en liefst passend zijn binnen je huisstijlkleuren.

Vermijd 'standaard' stockfoto's en kies voor unieke, eigen beelden.

Meer tips over het gebruik van foto's binnen je branding vind je in het blog 'Waarom je beter geen stockfoto's gebruikt'.


Foto's toevoegen doe je eenvoudig door ze in de juiste slide te slepen. De foto zal dan automatisch ingevoegd worden in de beschikbare ruimte.

Liever zelf vormgeven? Verwijder dan het geruit vak en plaats je foto manueel in de slide.
Geef jij binnenkort een webinar of voorstelling met je eigen presentatie? Nodig me zeker uit! Ik kom heel graag een kijkje nemen.Comments


bottom of page